Наклейки - це вид друкованої продукції, яка популярна у всіх вікових груп, а значить вкрай затребувана на ринку. При цьому наклейки можуть виконувати різні функції.

Для прикраси ноутбуків, телефонів, планшетів, записників, щоденників та зошитів.

А також як інформаційна частина товару, на ній друкують штрих-код та вартість товару.

Також стікери відрізняються матеріалом основи. Замовляючи друк наклейок багато клієнтів не завжди розуміють у чому різниця, а головне, у чому переваги того чи іншого типу продукції.

Візуально наклейки на плівці та папері виглядають схоже, у чому їх функціональна різниця?

Переваги наклейок на плівці

Самоклеюча плівка має такі переваги:

  • відсутність слідів при відклеюванні. При цьому вони тримаються міцно і тільки при належному зусиллі (наприклад, коли покупець відклеює наклейку зі штрих-кодом і ціною з нової покупки) починають відокремлюватися, залишаючи при цьому чисту і гладку поверхню;
  • водостійкі. Умови зберігання та доставки товарів бувають різні. Уявіть, якщо кур'єру потрібно доставити товар за негоди, і навіть короткий проміжок між виносом з машини в приміщення може вплинути на зовнішній вигляд наклейки. Паперова продукція швидко відшаровується під впливом води та може деформуватися за високої вологості. Наклейки на плівці зберігають форму і виглядають як нові;
  • стійкі до ультрафіолету. Папір швидко вицвітає під дією сонячних променів, а стікери на плівці залишаються яскравими;
  • стійкість до механічного впливу. Зображення на паперових наклейках швидко стираються. Якщо ви замовляєте наклейки для ноутбуків або на обкладинку щоденників, краще вибрати плівковий варіант.

Якщо вищі характеристики першорядні для наклейок, які ви хочете, то рекомендуємо замовити саме друк наклейок на плівці.


Коли слід вибрати друк наклейок на папері

Якщо прочитавши переваги плівкових стікерів, ви думаєте, що паперові замовляти в принципі нелогічно, то поспішаємо їх виправдати. У них також є свої переваги і вони також мають великий попит у клієнтів:

  • вартість. Враховуючи вартість матеріалу та спосіб друку, друк наклейок на папері – це дуже вигідний варіант рекламної поліграфії. Наклейки на плівці коштують дорожче;
  • можливість вибору матової чи глянсової поверхні. Це особливо важливо, якщо ви замовляєте друк декоративних наклейок, наприклад, щоб вкладати як доповнення до покупки подарунковий наклейок. До речі, це дуже виграшний варіант комунікації з клієнтами, і не лише з наймолодшими. Наклейки люблять усі!;
  • паперові наклейки дарують величезну різноманітність вибору основи - яскравої, кольорової, матової, глянсової, неонової.


    Окремо варто згадати про наклейки на крафт папері: бурий (коричневий) і винний (білий). Крафтовий папір — це повторно перероблений папір, який цінується за свої екологічні характеристики та тактильно приємну поверхню. Легка шорсткість та характерні відтінки паперу відмінно підходять для створення естетичних та привабливих наклейок-етикеток, що особливо актуально для використання в компаніях, що спеціалізуються на продажу еко товарів.

    Паперові та плівкові наклейки актуальні та затребувані. Вибір тих чи інших залежить від бюджету та цілей.

    Наша друкарня у Дніпрі виготовляє різні види наклейок, і якщо вам потрібна додаткова інформація — телефонуйте, ми із задоволенням проконсультуємо вас, який варіант буде більш підходящим для вашого випадку.