Поліграфічна продукція незамінна для сучасних рекламних кампаній, а для нього потрібні красиві зображення, що привертають увагу. Пошук гарного та актуального фото — основа якісного дизайну. Звичайно, крім цього важлива професійна обробка, з урахуванням основ типографіки та сучасних трендів. Однак кращого ефекту можна досягти тільки з якісним першоджерелом. І виникає головне питання: де їх брати? Відповідь: завантажувати з фотобанків.

Фотобанки — це спеціальні сховища сотень та тисяч фотографій. Автори з усього світу додають на певний сайт свої фото, а користувачі можуть завантажити їх платно або безкоштовно. Кожен сервіс має свою ліцензійну угоду, яка може бути спільною для всіх фото або складатися з кількох типів ліцензій.

Ми зібрали для вас список найбільш популярних та зручних фотобанків, які використовуємо самі та рекомендуємо для роботи.

Pixabay

На цьому сайті міститься понад мільйон фотографій, які можна безкоштовно завантажувати та редагувати. На сайті доступні кілька мов, але найбільш точні вибірки виходять при пошуку англійською мовою.

Free Images

Популярний ресурс, що містить кілька тисяч зображень, які можна безкоштовно завантажувати. Важливий момент: завантаження можливо тільки після реєстрації.

Stockvault

Цей ресурс створили професійні фотографи та дизайнери, тому ви можете розраховувати на вражаючу колекцію якісних зображень. Сайт містить понад 100 тисяч зображень, які можна використовувати для створення дизайну та друку наклейок, візиток та іншої поліграфії. Фотографії безкоштовні, але за бажанням ви можете переказати будь-яку суму для підтримки ресурсу.

Pexels

Ресурс пропонує архів зображень для комерційних та некомерційних проектів. Завантажені зображення можна редагувати або використовувати у колажах. Особливість сайту — ви можете знайти готові колекції від користувачів, відібрані за певною темою.

Unsplash

На ресурсі містяться платні та безкоштовні зображення. Для зручності доступні тематичні добірки, що допоможе прискорити дизайн.

Life of Pix

Окрім фотографій на ресурсі ви знайдете колекцію відеоконтенту. Враховуючи, наскільки популярні зараз короткі рекламні ролики, цю особливість можна сміливо записувати в головні переваги перед конкурентами.

Важливо розуміти, що автори фотографій завантажують свої роботи на різні сайти, тому зображення можуть повторюватися, але на кожному ресурсі ви точно зможете знайти унікальні варіанти. Головне, не використовувати лише один сайт, а приділити час і пошукати зображення на кількох ресурсах, підібрати різні варіанти, і вже з них вибрати остаточний.

Також рекомендуємо шукати не лише на найпопулярніших фотобанках, про які ми розповіли, але й переглядати невеликі ресурси. Цілком можливо, що ідеальне фото знайдеться саме там.

І звичайно, як ми говорили спочатку, хоча фотографії мають важливе значення, їхня обробка не менш важлива. Фахівець завжди знає про актуальні тренди та ефективні прийоми, щоб досягти найкращого результату. Типографія Дніпрограф пропонує не лише послуги друку, а й створення дизайну. Ми поєднуємо працюючі інструменти із сучасними трендами та побажаннями замовника.